ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 160

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 00:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16 IOYNIOY 2016

Μετά από αίτημα του ΠΣΥΑΣ πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 15 Ιουνίου, η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Δ.Σ. του και εκπροσώπων της Διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Σε συναινετικό κλίμα συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων σε ότι αφορά στην επαναλαμβανόμενη, μεγάλη καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας τους καθώς και στο καθεστώς πληρωμής των εργαζομένων στις Ενώσεις της ΕΟΠΕ.

Η συζήτηση έγινε σε επίπεδο ήπιας αντιπαράθεσης αλλά και αμοιβαίας διάθεσης για επίλυση των προβλημάτων ενώ συμφωνήθηκαν τα εξής:

1. Κατανόηση των οικονομικών προβλημάτων των εργαζομένων της ΕΟΠΕ και των Ενώσεων.

Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες αγωνιστικές απαιτήσεις του αθλήματος αναφορικά με τις διεθνείς διοργανώσεις υψηλού επιπέδου των Εθνικών ομάδων καθώς και το μεγάλο αριθμό αγώνων που πρέπει να διαχειρίζονται οι Ενώσεις στα τοπικά πρωταθλήματα, η Διοίκηση της ΕΟΠΕ συμπαρίσταται και κατανοεί το σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης των εργαζομένων οι οποίοι, παρότι ο αριθμός τους δεν επαρκεί, προσφέρουν εδώ και 4 χρόνια καθημερινά τις υπηρεσίες τους με μεγάλες καθυστερήσεις στην ομαλή μισθοδοσία τους, ανταποκρινόμενοι ωστόσο πλήρως στα καθήκοντά τους και λειτουργώντας πάντα με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Με βάση τα παραπάνω ο Α' Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ Γιάννης Στουραΐτης, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΠΕ κ Παναγιώτης Σιδέρης και ο Ταμίας ΕΟΠΕ κ Θανάσης Ρέρρας δεσμεύτηκαν, κατ` αρχήν, για την υλοποίηση της ειλημμένης απόφασης του διοικητικού συμβουλίου να καλύψουν την μισθοδοσία έως και τον μήνα Αύγουστο, κατ’ αναλογία της επόμενης επιχορήγησης που αναμένεται σύμφωνα με ενημέρωση της Γ.Γ.Α..

2. Από κοινού διαπιστώθηκε η ανάγκη θεσμοθέτησης και κάλυψης από την ΓΓΑ του τρόπου πληρωμής των εργαζομένων. Όπως μας ενημέρωσαν, έχει κατ' επανάληψη τεθεί στην Πολιτεία από πλευράς του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, το αίτημα της θεσμοθέτησης του τρόπου πληρωμής των εργαζομένων με απ` ευθείας ξεχωριστή χρηματοδότηση των μισθολογικών δαπανών του Προσωπικού της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων από τον υπόλοιπο προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας, μέσω Ειδικού Κωδικού στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών-Ε.Α.Π.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε από τους εκπροσώπους της ΕΟΠΕ ότι η αντίληψη του συνόλου των μελών του Διοίκησης της είναι ότι, οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο, εξέφρασαν δε τη θέση τους σχετικώς με την ένταξη των υπαλλήλων των Ενώσεων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και δεσμεύτηκαν εκ μέρους του ΔΣ ΕΟΠΕ ότι θα συμμετάσχουν με όλες τις δυνάμεις τους μαζί με τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων σε οποιαδήποτε κίνηση και συνάντηση μετην Αθλητική Ηγεσία, για να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων που αφορά στην διασφάλιση των μισθολογικών αποδοχών τους.

3. Συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα μεταξύ ΠΣΥΑΣ και του Προέδρου της Ομοσπονδίας κου Αχιλλέα Μαυρομάτη, με στόχο να καθοριστούν από κοινού οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να δοθεί οριστική και ΜΟΝΙΜΗ λύση στους εργαζομένους από πλευράς της Πολιτείας ενώ το Προσωπικό της ΕΟΠΕ επιφυλάχθηκε για νέες κινητοποιήσεις έως την τελική δικαίωση των αιτημάτων του.

Ο ΠΣΥΑΣ παραμένει στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΟΠΕ και των Ενώσεών της όπως και όλων των άλλων συναδέλφων σε Ομοσπονδίες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με την καταβολή της μισθοδοσίας τους και θα πράξει τα δέοντα προκειμένου να δοθεί μόνιμη λύση εξασφάλισης της τακτικής πληρωμής των εργαζομένων στο σύνολο των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των Ενώσεών τους.
 Η Αθλητική Ηγεσία πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει το αυτονόητο:

Ότι τα μέλη των Διοικήσεων είναι οι πάντα προσωρινοί διαχειριστές των αθλημάτων ενώ οι εργαζόμενοι είναι το ΜΟΝΙΜΟ, αναπόσπαστο, πολύτιμο κομμάτι της αθλητικής διαδικασίας και κινητήριος μοχλός για ότι αυτή περιλαμβάνει.

Το Δ.Σ. του ΠΣΥΑΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ