ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 160

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κον Ι. ΑΝΔΡΙΑΝΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΥΑΣ συναντήθηκε τη Δευτέρα 29/9/2/2014 με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ι. Ανδριανό, προκειμένου να του εκθέσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Ο ΠΣΥΑΣ αναφέρθηκε λεπτομερώς στις απολύσεις συναδέλφων (Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, Τάε Κβο Ντο, Καράτε) καθώς και στις όλο και πιο συχνά επιβαλλόμενες ελαστικές μορφές εργασίας -εκ περιτροπής, μείωση ωραρίων- (Ομοσπονδίες Αντιπτέρισης, Πυγμαχίας, Σόφτ Μπολ).

Επιπλέον, ιδιαίτερη ενημέρωση έγινε και για την καθυστερημένη καταβολή των μισθών ή την καθόλου καταβολή τους, όπως στην περίπτωση  της Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης (Μπάντμιντον), όπου σύμφωνα και με καταγγελία που είχε κατατεθεί ήδη στον Υφυπουργό από τους εργαζόμενους, για τα έτη 2013 και 2014 δεν έχουν καταβληθεί καθόλου μισθοί, παρόλο που η Ομοσπονδία έχει λάβει την επιχορήγηση του 2013 και έχει δύο εγκεκριμένες αποφάσεις έναντι τακτικής επιχορήγησης για το έτος 2014.

Το Σωματείο μας επίσης έθεσε έντονα στον Υφυπουργό το ζήτημα της δυνατότητας μετατάξεων σε άλλους φορείς του ίδιου Υπουργείου.

Ο Υφυπουργός δεν πήρε καμία θέση έναντι όλων αυτών των προβλημάτων, ρίχνοντας για άλλη μια φορά “το μπαλάκι” στις Διοικήσεις των Ομοσπονδιών.

- Δεν διατύπωσε καμία ουσιαστική θέση ως εποπτεύουσα αρχή.

- Αντιμετώπισε τους εργαζόμενους ως αριθμούς.

- Μας συνέδεσε με τον αριθμό των Σωματείων των Ομοσπονδιών σαν να είναι οι εργαζόμενοι υπεύθυνοι για την αναπτυξιακή πολιτική της κάθε Ομοσπονδίας, παραβλέποντας το γεγονός ότι αρκετές φορές ο αριθμός των αθλητών δεν βρίσκεται μόνο μέσα στα Σωματεία αλλά και σε άλλου είδους δραστηριότητες όπως π.χ. τα σχολικά πρωταθλήματα.

- Μίλησε για την περιβόητη αξιολόγηση των δομών των Ομοσπονδιών και έθεσε το ζήτημα των προσλήψεων βάσει προϋποθέσεων ΑΣΕΠ για να μας “ενημερώσει” για τις ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις που έπονται.

- Και σχετικά με τις μετατάξεις, υποστήριξε ότι θα εξετάσει αυτή τη δυνατότητα, αλλά ότι και αυτό είναι ένα δύσκολο ζήτημα λέγοντας χαρακτηριστικά “πώς να προχωρήσουν μετατάξεις των εργαζομένων στις Ομοσπονδίες από τη στιγμή που υπογράφω κινητικότητα υπαλλήλων της Γ.Γ.Α.”.

- Και φυσικά δεν παρέλειψε να μιλήσει για εύρεση χορηγών, υπογραμμίζοντας έτσι για άλλη μια φορά τη θέση της κυβερνητικής πολιτικής περί των ιδιωτικοποιήσεων.

H συνάντηση με τον Υφυπουργό, δυστυχώς για άλλη μια φορά απέδειξε περίτρανα ότι οι εργαζόμενοι στις Αθλητικές Ομοσπονδίες είναι εγκλωβισμένοι ανάμεσα στην κυβερνητική πολιτική και στις Διοικήσεις που εξυπηρετούν και στηρίζουν την πολιτική αυτή.

Για άλλη μια φορά ο Υφυπουργός μας παρέπεμψε στις ανάλγητες και αυθαίρετες αποφάσεις των Διοικήσεων, οι οποίες εφαρμόζουν στο έπακρο κάθε αντεργατικό μέτρο απαξιώνοντας την εργασία μας και την προσφορά μας επί σειρά ετών στον χώρο του αθλητισμού, θέλοντας έτσι να μας αντικαταστήσουν με άλλα πιο φθηνά εργατικά χέρια, όπως αποδείχτηκε σε αρκετές περιπτώσεις.

Ο ΠΣΥΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Αθλητικές Ομοσπονδίες,

να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αυθαιρεσία των Διοικήσεων, ενάντια στη λογική των “αριθμών” και των συμφερόντων και

να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις απέναντι στην επιβαλλόμενη αντεργατική κυβερνητική πολιτική.

Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του Αθλητισμού και η δουλειά μας δεν είναι δουλειά ”καρεκλοκένταυρων”, αλλά δουλειά που συναντάται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους σε κάθε αθλητική δραστηριότητα δίπλα στους αθλητές, τους προπονητές, τους διαιτητές κ.λ.π.

Τέλος, ενημερωθήκαμε από τον Υφυπουργό ότι σε λίγο διάστημα θα έρθει προς ψήφιση ο νέος αθλητικός Νόμος και ζητήσαμε να συμμετέχει και το Σωματείο μας στις σχετικές συζητήσεις, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4 ΜΑΪΟΥ 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26.11.2014 »

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πρόσφατα

ΠΣΥΑΣ

* ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

O επίσημος δικτυακός τόπος. Πληροφορίες για το συνδικαλιστικό σωματείο ΠΣΥΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Διεύθυνση: Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β 

Τηλέφωνο:

email: info@psias.gr

©2023 psias.gr. All Rights Reserved. Supported by NextLine