ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 00:00

ΔΣ Ε.Κ.Α. για Συνταξιούχους

 

ΕΚΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

 

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 918 ■

 

Web Site: www.eka.org.gr e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Αρ. Πρωτ.:   991                                                    Αθήνα, 4/10/2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στην κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, η επίθεση στους συνταξιούχους έρχεται να καταστείλει κάθε προσπάθεια αντίδρασης και να στείλει το μήνυμα σε εργαζομένους και συνταξιούχους ότι πρέπει να αποδεχθούν το σχέδιο των δανειστών ως έχει. Ενίσχυση στο σχέδιο αυτό έρχεται να δώσει και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που είναι το «βούτυρο στο ψωμί» για την κυβέρνηση και τους δανειστές, προκειμένου να υλοποιήσουν τα αντεργατικά τους σχέδια.

 Οι προτάσεις της επιτροπής των δήθεν «σοφών» κάνουν φανερή την πρόθεση των δανειστών, της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να προωθήσουν ένα πλέγμα νόμων που θα συγκροτεί ένα καθεστώς εργασίας ακόμα πιο ευέλικτο. Ο στόχος είναι να μειώσει περαιτέρω τις αποδοχές των εργαζομένων, με την δυνατότητα της μείωσης του κατώτατου μισθού, βάσει της εμπειρίας και συγκροτώντας ακόμα πιο δύσκολους όρους απ’ την μεριά των εργαζομένων για την διαπραγμάτευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Είναι ολοφάνερο ότι ο κυριότερος στόχος που τίθεται από μεριάς εργοδοτών και δανειστών είναι το ευέλικτο και φτηνό εργατικό δυναμικό.

 Η κυβέρνηση αποτελεί τον Δούρειο Ίππο των εργοδοτών για την ισοπέδωση των λαϊκών στρωμάτων και των κοινωνικών αντιστάσεων και γι’ αυτό το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα βρίσκεται στο πλευρό συνταξιούχων και εργαζομένων και δεν θα επιτρέψει να επαναληφθούν εικόνες ντροπής για τις αξίες του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όπως αυτές με τα δακρυγόνα εναντίον των παππούδων και των πατεράδων μας που μας δίδαξαν και συνεχίζουν να αποτελούν παράδειγμα για τους αγώνες μας.

  

Το Δ.Σ.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πρόσφατα

ΠΣΥΑΣ

* ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

O επίσημος δικτυακός τόπος. Πληροφορίες για το συνδικαλιστικό σωματείο ΠΣΥΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Διεύθυνση: Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β 

Τηλέφωνο:

email: info@psias.gr

©2023 psias.gr. All Rights Reserved. Supported by NextLine