ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 160

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 00:00

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Ε.Ο.Φ.Σ.Α. ΠΡΟΣ Γ.Γ.Α.

Δημοσιεύουμε επιστολή των συναδέλφων της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού:

"Διαμαρτυρία-Καταγγελία μη καταβολής μισθών ετών 2013 – 2014

αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

σε συνέχεια της συνάντησής μας στις 19 Μαρτίου 2014, θα θέλαμε να καταγγείλουμε ότι μέχρι και σήμερα η Ε.Ο.Φ.Σ. Αντιπτέρισης (Badminton) οφείλει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων για το έτος 2013 καθώς και για το τρέχον έτος 2014.

Δεδομένου ότι η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. επιχορηγήθηκε με το ποσό των 90.000 ευρώ τόσο για το έτος 2013 (έχει ήδη γίνει εκταμίευση) καθώς και με το ποσό 90.000 ευρώ για το τρέχον έτος (εγκεκριμένες αποφάσεις έναντι τακτικής επιχορήγησης 13.500 € και 54.000  €), θεωρούμε την μη καταβολή των δεδουλευμένων μας παράνομη. Η διαρκής άρνηση της Διοίκησης της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. να καταβάλει τους μισθούς μας, καταδικάζει εμάς και τις οικογένειές μας σε καθεστώς ομηρίας με άμεσο αντίκτυπο στην επιβίωσή μας.

Συνοπτικά σας αναφέρουμε ότι:

για το έτος 2013, η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. επέβαλε μονομερώς εκ περιτροπής εργασία, μία ή δύο φορές την εβδομάδα κατά περίπτωση υπαλλήλων, από 23/4/2013 έως και 31/12/2013.

Προχωρήσαμε σε επίσχεση εργασίας από τις 17/7/2013 δεδομένου ότι έως τότε δεν είχαμε λάβει εξόφληση μισθών για το 2012 και καθόλου μισθούς για το 2013.

κύριε Υφυπουργέ,

όλοι οι υπάλληλοι εργαζόμαστε στην Ε.Ο.Φ.Σ.Α. επί σειρά πολλών ετών (οι παλαιότεροι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από την ίδρυσή της, το 1995). Η εργασία μας στην Ομοσπονδία αποτελεί το κύριο εισόδημα για μας. Αντιλαμβάνεστε ότι η μη καταβολή των μισθών μας για περίπου δύο χρόνια, παρόλο που η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. επιχορηγείται, επιφέρει τεράστια προβλήματα επιβίωσης με ολέθριες συνέπειες στις οικογένειές μας.

Για τους λόγους αυτούς και θεωρώντας δεδομένο το γεγονός ότι η υπηρεσία σας έχει συγκεκριμένο κωδικό στην ετήσια επιχορήγηση της Ομοσπονδίας που αφορά μισθούς υπαλλήλων, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να καταβληθούν τα χρήματα που αφορούν τους μισθούς μας και να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Εν αναμονή της απάντησής σας, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση."

ΠΣΥΑΣ

* ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ