ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 00:00

Από ήττα σε ήττα η ΕΟΦΣΑ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ 

ΑΠΟ ΗΤΤΑ ΣΕ ΗΤΤΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΕΟΦΣΑ

Μετά την απόρριψη της Αίτησης Αναστολής Εκτέλεσης Απόφασης (23 Νοεμβρίου 2016) την οποία ζητούσε η Διοίκηση της Ομοσπονδίας, ΕΟΦΣΑ (1η ήττα), σύμφωνα με την οποία πρέπει να καταβληθούν άμεσα 40.000 € στους εργαζομένους της Ε.Ο.Φ.Σ.Α., το δικαστήριο απέρριψε και νέα αίτηση αναστολής που ζήτησε η Διοίκηση της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. και προχώρησε στη επιδίκαση των  Ασφαλιστικών μέτρων (5 Δεκεμβρίου 2016) για την επικύρωση του κατασχετηρίου προκειμένου να αποδοθούν στους υπαλλήλους της ομοσπονδίας Μπαντμιντον τα 40.000€ των αποφάσεων της Γ.Γ.Α. για τη μισθοδοσία τους (2η ήττα).

Μέλη του Δ.Σ. του Π.Σ.Υ.Α.Σ. παρέστησαν και στις δυο παραπάνω εκδικάσεις των προσφυγών της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. προκειμένου να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους, οι οποίοι έχουν προσφύγει στα Ελληνικά δικαστήρια από το 2014 διεκδικώντας καταβολή των μισθών τους και κανονικό ωράριο.

 Αλγεινή εντύπωση δημιούργησε σε όλους όσοι ήσαν παρόντες ο ισχυρισμός - αναφορά της δικηγόρου της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. σε δήθεν δήλωση του πρώην υφυπουργού αθλητισμού κ. Σ. Κοντονή περί προτροπής του στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας «να προσφύγει σε κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να αποδείξει ότι οι προσλήψεις των υπαλλήλων είναι παράνομες».

Αξιοσημείωτη είναι η απάντηση του Δικαστή της έδρας: "μετά από 20 χρόνια το θυμήθηκαν;"  βάζοντας στη θέση της τη δικηγόρο και δίνοντας ταυτόχρονα τη σωστή  διάσταση  στο συγκεκριμένο ζήτημα.

 Τρεις εκ των 4 υπάλληλων σε ένδειξη καλής θέλησης, δύο μέρες μετά, προχώρησαν σε λύση της επίσχεσης εργασίας και επέστρεψαν από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στην ομοσπονδία τους σύμφωνα με το ωράριο της. Τα γραφεία της ομοσπονδίας όμως παρέμεναν κλειστά όπως και τα κινητά της προέδρου.

Τα προβλήματα και οι απορίες που γεννώνται είναι πολλά:

  • Γιατί η Διοίκηση εμπλέκει τον πρώην υφυπουργό Σ. Κοντονή στις νομικές επιδιώξεις της?
  • Τι προσπαθεί να κάνει η Διοίκηση της ΕΟΦΣΑ διατηρώντας τους υπαλλήλους της εκτός γραφείων και ως ποτέ θα μπορεί να αγνοεί δικαστικές αποφάσεις?  
  • Πως μπορεί ο Νέος Αθλητικός Νόμος να προβλέψει τέτοιου είδους αυθαίρετες και αντεργατικές συμπεριφορές ανθρώπων που εκλέγονται για να «υπηρετήσουν» ένα άθλημα  και όχι να μαίνονται κατά εργαζομένων χωρίς καμιά αίσθηση Δικαίου? 
  • Με τι προσωπικό η εν λόγω Ομοσπονδία πραγματοποιεί διοργανώσεις και εκπληρώνει τις όποιες διοικητικές της διαδικασίες και υποχρεώσεις?

 Ο ΠΣΥΑΣ στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων και προσπαθεί να αποτρέψει ανάλογες επιδιώξεις κατά των εργαζομένων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις πράττοντας τα δέοντα προς κάθε κατεύθυνση, για την αποκατάσταση τους!!

 Το Δ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πρόσφατα

ΠΣΥΑΣ

* ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

O επίσημος δικτυακός τόπος. Πληροφορίες για το συνδικαλιστικό σωματείο ΠΣΥΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Διεύθυνση: Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β 

Τηλέφωνο:

email: info@psias.gr

©2023 psias.gr. All Rights Reserved. Supported by NextLine