ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 00:00

OΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - Δ.Τ. ΕΚΑ

ΕΚΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 918 ■

Web Site: www.eka.org.gr e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αρ. Πρωτ.: 1822                                                    Αθήνα, 22/12/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δανειστές κι εργοδότες θα συνεχίσουν τις πιέσεις τους για τις ομαδικές απολύσεις μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) για την υπόθεση των ομαδικών απολύσεων στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Η απόφαση αποδεικνύει ότι κανέναν εφησυχασμό δε μπορούν να μας φέρουν «οι βέλτιστες πρακτικές» της Ε.Ε. και οι εργαζόμενοι δε μπορούν να νοιώθουν ασφαλείς. Ταυτόχρονα όμως, ρίχνει την ευθύνη για τον τρόπο ενσωμάτωσης της απόφασης στην ελληνική νομοθεσία και την ελληνική κυβέρνηση.

Αναμένοντας πλέον την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της υπόθεσης συνολικά, ζητούμε από την Κυβέρνηση να πάρει σαφέστατη θέση εναντίον των ομαδικών απολύσεων και όλων των αντεργατικών μέτρων που ζητούν οι δανειστές. Να νομοθετήσει υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και να μην επιτρέψει καμία επιπλέον βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις.

Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να βάλει ένα τέρμα στην εργοδοτική παραβατικότητα και με ουσιαστικές παρεμβάσεις να μην επιτρέψει την περαιτέρω μείωση του επιπέδου προστασίας των εργαζομένων.

 

 

 

Το Δ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πρόσφατα

ΠΣΥΑΣ

* ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

O επίσημος δικτυακός τόπος. Πληροφορίες για το συνδικαλιστικό σωματείο ΠΣΥΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Διεύθυνση: Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β 

Τηλέφωνο:

email: info@psias.gr

©2023 psias.gr. All Rights Reserved. Supported by NextLine